133. Redni letni občni zbor

V petek, 10. februarja 2017 je v godbenih prostorih potekal že 133. redni letni občni zbor Mengeške godbe, ki so se ga poleg godbenikov udeležili številni predstavniki lokalnih društev, župan Franc Jerič ter drugi povabljeni gostje.

Poročilo o uspešni pretekli sezoni, v kateri smo imeli kar 45 nastopov, je podal predsednik godbe Gašper Skok, nato pa še drugi organi društva, od tajnika, blagajnika do kapelnika. O izredno aktivnem in uspešnem delovanju Veteranske sekcije Mengeške godbe je poročal Bojan Burnik. Poleg nekaj zamenjav organov društva, so iz pripravniškega staža v enakopravne člane godbe napredovali saksofonista Helena Per in Juš Friškovec, klarinetistka Liza Gregorc ter trobentač Tim Gregorc. V več razpravah na poročila in plan za leto 2017 je bilo podanih mnogo dobronamernih mnenj, kako naše delovanje še izboljšati, okvirno pa je bili predstavljeni glasbeni projekti, ki jih imamo namen izpeljati.

V letošnjem letu pa smo imeli dober teden pred občnim zborom še zbor godbe, ki se ga je udeležilo izredno veliko godbenikov. Večina je predtem rešila godbeno anketo in v njej podala odgovore in mnenja na nekaj ključnih segmentov godbenega delovanja. Na zboru članov smo nato odprli debato na analizo ankete in sprejeli nekaj sklepov, med drugim tudi to, da se bomo v letu 2018 udeležili tekmovanja. Za zaključek uspešnega večera je sledilo še druženje ob dobrotah, ki smo jih pripravili v ta namen.

Upamo, da se čim več načrtovanih aktivnosti godbe uspešno izpelje. Prvi večji glasbeni projekt je nedvomno prihajajoča narodno-zabavna prireditev 33. Pod mengeško marelo, ki bo v KD Mengeš v soboto, 3. marca 2017 ob 19. uri. Lepo vabljeni!

 

Besedilo: Maja Keržič
Foto: Ana Per