Jesenski utrip Mengeške godbe in priprave na novoletni koncert

Mengeška godba tudi v jeseni ne miruje. Dvakrat tedensko imamo redne godbene vaje, vmes pa zaigramo tudi na kakšnem dogodku, ki so sicer še vedno v manjšini. Intenzivno se pripravljamo tudi na božično-novoletni koncert, ki ga bomo, upajmo, lahko letos izvedli v živo. Vse je seveda odvisno od aktualnih razmer in poteka epidemije.

Naši edini oktobrski nastopi so bili tradicionalni, in sicer igranje na komemoracijah, ki smo jih letos izvedli že v soboto, 30. oktobra 2021, pri kamnitem mostu v Loki pri Mengšu ter na Zalokah v Mengšu, kjer smo se poklonili talcem. Nato smo z glasbo pospremili še žalne slovesnosti na mengeškem pokopališču za 1. november oz. dan spomina na naše rajne.

V mesecu oktobru in novembru se na vajah običajno intenzivno pripravljamo na naš tradicionalni božično-novoletni koncert. Tudi letos ni nič drugače, le da so časi zaradi pandemije covida-19 še vedno precej negotovi, z njimi pa tudi realizacija našega koncerta ob zaključku leta. Če bodo razmere dopuščale, bomo božično-novoletni koncert v soorganizaciji s Turističnim društvom Mengeš in Občino Mengeš izvedli na štefanovo, v nedeljo, 26. decembra, v Kulturnem domu Mengeš. Več informacij bo znanih v prihodnji številki Mengšana, a ker ta izide precej pozno, predvidoma 17. decembra 2021, spremljajte naše spletne platforme in plakate oz. oglasno desko pri godbenem domu.