Spletni koncert in božično igranje mengeških godbenikov

Leto 2020 je tudi Mengeški godbi prineslo ogromno novih in hkrati nepričakovanih izzivov. Še vseeno pa preteklo leto kljub okrnjenemu delovanju društva lahko v danih razmerah ocenimo kot zelo uspešno.

Kljub koroni smo delovali, kolikor so razmere dopuščale. Imeli smo kar 16 nastopov, med njimi smo izvedli zelo uspešno “Marelo” z Magnificom in drugimi odličnimi glasbeniki, z veliko truda izpeljali tudi prvomajsko budnico, rock koncert, s skupnimi močmi nam je od doma uspelo posneti nekaj skladb, nepozaben je bil tudi vzpon na Triglav. Vse to smo ob koncu leta vključili v naš spletni božično-novoletni koncert. Na virtualnem koncertu je zaigrala tudi sekcija flavt, ki deluje pod imenom MG Flautet in ima po novem tudi svojo Facebook stran z istim imenom. Tam boste našli še več njihovih odličnih posnetkov. Novoletni koncert smo tradicionalno zaključili z govorom predsednika Gregorja Žuna, pozdravom in lepimi željami kapelnika Dimitrija Ledererja ter Straussovo skladbo Radetzky Marsch, ki smo jo posneli od doma. Spletnega koncerta pa ne bi bilo brez stricev in tet iz ozadja, ki so neutrudno načrtovali skoraj 50 minut glasbenega programa s spremnimi vložki. Poleg predsednika in kapelnika, povezovalcev in Žana Avblja, ki je pomagal pri zvokovni montaži posnetkov od doma, velja posebej izpostaviti godbenika Jako Korenjaka, ki je poskrbel za snemanje, montažo in pripravo celotnega posnetka oz. končnega izdelka, ki je po odzivih številnih poslušalcev požel ogromno pohval. Posnetek koncerta je še vedno dostopen na naši FB strani Mengeška godba (klik na spodnjo sliko vas odpelje na video).

Božične melodije

Najbrž veste, da v Mengeški godbi igra več družin. Najštevilnejša je družina oz. rodbina Per, saj v godbi igra kar trinajst njenih članov. To smo dodobra izkoristili v petek, 25. decembra 2020, ko smo vam, občanom in občankam, v manjših “družinskih” zasedbah zaželeli vesel božič in zaigrali na več lokacijah. Glasbeni kvarteti z godbeniki iz družin Gregorc, Per, Potočnik, Žun ter nekaj drugih godbenikov vam je zaigralo pred Domom počitka, v Loki pri Potočnikovih, na Dobenu pri Kmečkem turizmu Blaž, v Topolah pri kapelici sv. Lucije, božične melodije pa so se razlegale tudi iz mengeškega zvonika. Tradicionalnega novoletnega pozdrava iz že znanih razlogov žal nismo mogli izvesti, smo vam pa na naših spletnih straneh pripravili nekaj glasbenih posnetkov. Vse dobro v novem letu, predvsem zdravja in osebnega zadovoljstva z upanjem, da vam kmalu zaigramo v živo.